Nieuw bed, dus!

Onze zoektocht heeft toch iets opgeleverd. We hebben iets langer tijd genomen om rond te kijken omdat we graag iets degelijks wilden. Een goede nachtrust is tenslotte belangrijk: goed uitgeslapen zijn zorgt ervoor dat je gedurende de dag beter vooruit kan. Ik voel dat zelf ook, als ik minder heb geslapen, ben ik veel minder productief. Onze eisen waren: genoeg ondersteuning voor de rug, liefst ietwat harder, en een geheel dat past in onze slaapkamer.

matrasVoor het bed waren we er vrij snel uit. Om zoveel mogelijk stof te vermijden wilden we kiezen voor een lederen frame. Ik durf ook al wel eens last hebben van allergieën (vooral in het voorjaar is dat erg) dus hoe meer stof we kunnen besparen, hoe beter. We vonden dan bij een meubelzaak (geen Ikea dit keer) al vrij snel onze zin: het is donkergrijs en past dus nog bij alles. Wel een serieuze hap uit het budget – goedkoop is een lederen bed niet, maar het is wel mooi. (En makkelijk in onderhoud, maar dat is niet echt mijn kennisveld.  )

Een matras werd een moeilijkere opdracht. Er is enorm veel keuze – ook voor boxspringbedden zoals wij hebben gekocht. Harder of zachter, gebruikte materialen, hoe ze zijn opgebouwd… We hebben zo twee meubelzaken gedaan om wat informatie te krijgen en dan nog een speciaalzaak en die mannen laten vertellen en wisten aan het einde van de dag niet meer wat kiezen. We hebben dan voor onszelf de belangrijkste dingen bij elkaar gezet en met ons papiertje teruggegaan. En dan wat ons betreft prijs-kwaliteit gezien het beste gekocht.

Ik kan jullie garanderen dat we geweldig slapen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.