VIER

Allez vooruit, het is dus VIER geworden, de nieuwe naam van VT4. Een beetje naar analogie met één dus. VijfTV wordt VIJF, het blijft bij elkaar passen. Er zijn dingen aangekondigd die al geweten waren. Zo verhuist Man Bijt Hond mee naar VIER, maar tot mijn spijt gaan ze nog maar een keer per week uitzenden. Zonde, want dat zag ik eigenlijk echt graag. Simpele televisie op een high-tech televisie mag ook wel eens. MBH had zijn charme. Verder is De Slimste Mens ter Wereld ook terug met Erik Van VIERLooy, en zullen er dit jaar blijkbaar ook “gewone” Vlamingen meedoen. Medewerkers van één zullen we niet zien, want één had gevraagd om deelname te weigeren. Flauweriken.

Wat we nog niet wisten en waar ik heel blij om ben, is dat De Pappenheimers ook terugkomt, alsook In Godsnaam. Ok, Annemie Struyf is niet de beste presentatrice misschien, maar ze heeft wel leuke reportages gemaakt voor die reeks. Ik vind het altijd tof om culturen te leren kennen waar ik niets van ken of die ik niet begrijp. Minder leuk vind ik dan weer dat ze de Crime Night blijven behouden, op zondag dan nog… Verder zat ik ook niet te wachten op een nieuw seizoen onnozele kookshows, maar daar doen ze dus wel lustig mee verder blijkbaar. En Philippe Geubels, ik begrijp niet dat mensen die nog niet beu zijn. Met zijn flauwe grapjes op monotone wijze gepresenteerd. En die lacht ook altijd met zijn eigen moppen.

VIER wordt dus een goede mix van rommel en leuke dingen, zoals het op elke zender is. Hopelijk zetten ze niet allemaal hun goede tv op dezelfde momenten, zodat ik kan zappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.