Nieuwe auto!

Whoop! Eigenlijk was ik al een hele tijd toe aan een nieuwe auto hoor, maar ja, zolang dat beestje bleef rijden… Maar nu we hier dankzij de nieuwe regering kunnen fluiten naar een fiscale premie in 2012, leek het me toch slim om nog rap een nieuwe auto te kopen. En nu ben ik wel blij dat ik het gedaan heb!

alfa mitoMijn oog was gevallen op de nieuwe MiTo. De kleinste telg van de Alfa Romeo garage kent verschillende uitvoeringen, maar omdat ik het nog een beetje ecologisch verantwoord wilde houden (ok ok, ik wilde eigenlijk gewoon kunnen genieten van de financiële voordelen) koos ik voor de 1.3 versie met 95 pk. Mede dankzij het start/stop-systeem heeft deze auto een vrij lage CO2-uitstoot van 104 g/km. Ik kan me daar weinig bij voorstellen, maar goed: het is een milieuvriendelijke auto. Op het autosalon hebben ze blijkbaar nu een versie met 95 g/km voorgesteld maar goed, die heeft dan ook maar 85 pk meer, en dat extraatje aan paardjes kan soms wel het verschil maken mijns inziens!

Kwestie van ‘m wat sportievere looks mee te geven heb ik gekozen voor een extra pack dat me lichtmetalen 16 inch velgen bezorgde, een subtiele spoiler aan het dak, chrome details aan de lichten, spiegels en zijdeuren. Ook leuk is de nieuwe rij-ervaring van Alfa Romeo, de DNA instelling. N staat hierin voor “normal”, en zo staat hij standaard. Maar dat is echt voor als ons moeder ermee op de baan zou zijn. Zet hem in D of “dynamic”, en sjeezen maar! Voor de volledigheid: A staat voor “all weather” en zorgt ervoor dat de MiTo ook in de sneeuw nog vrolijk blijft cruisen, maar dat hebben we hier nog niet nodig gehad.

Ik ben tevreden. En blut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.