Belastingsbrief!

Nog mensen die hun belastingsbrief nog moeten krijgen? Geen paniek! Edoch ook geen vreugdedans, dat je dit jaar niets zou moeten invullen of zo. Je wordt dit jaar verondersteld om gewoon te weten dat je een aangifte moet doen, zonder dat belastingsbriefje daar een uitnodiging voor krijgt. Blijkbaar sturen ze vanaf dit jaar geen uitnodigingen meer naar mensen die de voorbije twee jaar tax-on-web hebben gebruikt.

Ik vind dat eigenlijk toch niet zo fijn. Dat aanslagbiljet is bij mij zo wat ik op mijn bureau leg. Dan zie ik het geregeld liggen en vergeet ik het niet aan te geven. Maar ja, nu moet ik daar dus zelf aan denken en ik weet dat ik daar slecht in ben. Zo’n brief van de overheid is meer dwingend dan zo’n Post-It die ik zelf ga schrijven nu dan maar.

Belastigen zijn voor mij nu ook geen drama, meestal trek ik terug. Maar ik vind het over het algemeen wel een heel gedoe om dat in te vullen, ook al is het via tax-on-web. Ze weten dan zogezegd al alles, maar als’t niet juist is, is’t nog altijd je eigen verantwoordelijkheid om alles na te kijken. En ik moet eens uitvissen hoe dat nu zit voor die dienstencheques, want ik had er een paar aangekocht vorig jaar en moet dat dus nu gaan aangeven.

Net als elk jaar is dat moment dus weer geen moment om naar uit te kijken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.