Door dit soort hond wil ik ook een hond

Ik ben niet zo’n huisdierenfan. Allez ja, dieren zijn lief natuurlijk, maar je hebt er toch ook best veel last mee. Je moet ermee buiten gaan, je moet ze onderhouden, ze doen in’t begin binnen of vreten je huisraad op. Dat vind ik allemaal weinig leuk. border collieMaar na het zien van dit filmpje heb ik toch veel zin om ook een hond in huis te halen. Wat een ongelofelijke schat is dat beest zeg! En wat een slimmerd!

Border collies zijn geweldige beesten: ze zijn heel slim. Vandaar dat je hen ook het vaakst ziet in trucjes, of agility. Het zijn natuurlijk ook schapenherders – dat moet je niet met een dommerd proberen, die zijn daar gewoon te dom voor. En het helpt ook wel dat die border collies snel zijn natuurlijk.

In onderstaand filmpje zie je Chaser, een border collie die de namen van meer dan 1000 dingen kent en die op commando gaat halen. Zit er een nieuw speelgoedje tussen, dan elimineert hij degene die hij al kent, en neemt hij de enige die hij niet kent mee, want dat moet dan wel de onbekende zijn. Wat een held.

Als ik een hond in huis zou halen, zou het sowieso wel een stevige beest zijn. Niet zo’n klein ding. Maar ja, een grotere hond vraagt nog meer werk: zo’n border collie is geweldig maar die moet veel kunnen wandelen en lopen, en je moet die ook bezighouden, anders vervelen die beesten zich toch dood? En borstelen zal ook wel nodig zijn…

Als ik later op pensioen ben, ga ik ook zo’n beest kopen. Yes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.