Voor wie het nog niet wist: het sneeuwt!

Ze hadden het al aangekondigd, dus dat maakt het allemaal wel wat draaglijker, maar toen we vanochtend wakker werden lag er dus best wel wat sneeuw. In tuinen, op straten, op auto’s, enfin, zowat overal. Dat zei het Facebook-weerbericht… Sneeuwfoto’s verdringen tijdelijk eventjes de foto’s van borden met zorgvuldig bereide maaltijden op de Instagram foto-app. Wat zijn we toch allemaal origineel.

ar-mito-dnaIk vind er geen zak aan. Behalve dat ik voor de eerste keer de auto in A heb gezet! Ik had jullie eerder al eens verteld over dat ik een MiTo heb, en dat die een standaard DNA-functie heeft. Dit wil zeggen dat de auto zich, net als jouw rijstijl als het goed is, kan aanpassen aan de weersomstandigheden. A staat in dit verhaal voor “all weather”. Door die stand gaat de auto vanzelf iets rustiger afremmen en iets logger optrekken – over het algemeen iets dat je niet zou willen, maar in de sneeuw wel twee stevige pluspunten. Het verschil is niet drastisch natuurlijk, anders zou je nogal snel ergens op rijden :D, maar je voelt het toch wel, moet ik zeggen. Ik dacht dat dat een verkoopspraatje was maar het betekent wel degelijk iets.

Het viel wel mee op de baan. Enkel bij ons de straat uitrijden bleek een uitdaging. We wonen in een doodlopende straat dus ik moest keren, en als je niet ziet waar het voetpad begint is dat altijd wat tricky.  Maar eens op de hoofdbaan, geen stress. Ik ben al blij dat ik er nog niet mee naar de carwash ben gereden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.