Zelf pasta maken: hoe moeilijk is het nu echt?

Verse pastaMijn liefde voor Italië maakt van mij een echte pastaliefhebber. Telkens ik op restaurant ga in een of andere Italiaanse tent, ben ik superkritisch als het op pastagerechten aankomt. Mijn lievelingsspaghetti? Dat is die van mijn moeder. Daar kan geen enkele brasserie tegenop.

Bij mij thuis werd de pasta altijd zelf bereid, inclusief het deeg. Akkoord, daar kruipt heel wat werk in. Maar onze spaghetti en macaroni was dan ook met weer veel liefde klaargemaakt. Onlangs probeerde ik het zelf. En mission accomplished: ik maak voortaan mijn eigen pastadeeg!

Zo maak je zelf pastadeeg

Pastadeeg maken voor dummies? Hier vind je het recept. Thuis kook ik nu voor twee personen, maar hieronder vind je de bereidingswijze voor vier man. Neem alvast 500 gram bloem en 5 eieren bij de hand. Eerst stort je de bloem in een hoop op aangerecht. Daarna mag je beginnen graven: creëer een kuiltje in het midden van de hoop. Jouw bloemcreatie Zelf pasta makenlijkt nu op een mini vulkaan. Wil je het echt op de Italiaanse wijze doen, moet je voor doppio zerobloem gaan. Deze is enorm fijn gemalen en een aanrader voor verse pasta.

Vervolgens breek je de eieren, waarvan je de inhoud in de kuil kiepert. Neem een vork en meng het bloem met de eieren. Krijgt het deeg een vaste vorm? Dan mag je met je handen beginnen kneden. Dat doe totdat je een stevige bol deeg in je handen hebt.

En nu kan je met de deegroller aan de slag. Hierbij heb je de keuze om voor dunne lappen pastadeeg te gaan zoals ravioli of tortelloni. Maar je kan gerust jouw creativiteit botvieren op jouw creatie. Daarvoor raad ik een pastamolen aan (met kortingscode SHWIMPIE kan je 10% korting krijgen bij PastaWereld.be tot 1 juli!) om tot verschillende vormen te komen.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.