Terugtrekken, hoera!

Ik had het in april eventjes over de belastingen hier blijkbaar. Hoewel ik toen al wist dat ik geen uitnodiging meer zou krijgen en ik het dus uit eigen beweging online zou moeten gaan invullen, heb ik er toch maar weer mooi mee gewacht tot ergens de tweede week van juli. Nog net op tijd dus… Mijn uitstelgedrag is soms echt erg, zeker voor dat soort dingen. Ik ken aangenamer tijdverdrijf.

Hoewel ik eens had gelezen dat mensen die ‘m laatst invullen ook laatst geholpen worden en dus weten wanneer ze hun geld terugkrijgen (en of ze terugkrijgen), merkte ik onlangs dat niets minder waar is. Vorige week stak er al een afrekening in de bus. En nu had ik wel gelezen dat er valse brieven in omloop zijn, maar ‘t is een echte, want het bedrag komt overeen met wat het systeem had uitgerekend (en met wat ik ongeveer jaarlijks terugkrijg). De twijfel was snel weg. Bij de belastingen is het dus “de laatsten zullen de eersten zijn”, maar dan volledig voorbijgaand aan de eigenlijke betekenis van die zegswijze.

Ik klaag niet, echter. Het is welgekomen. Vorig jaar een auto gekocht dus dit jaar gingen we iets minder doen qua op vakantie trekken. Maar misschien dat we nu toch nog een weekendje of een weekje er tussenuit trekken. Misschien zo naar aanloop van de kerstperiode. Ik ben een sucker voor Kerstmis. (Na die sloefen, mijn tweede ik-ben-een-softie bekentenis. Niet doorvertellen hoor.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.